Skip to main content
Parteneriat 4Envigo - MC General Construct Engineering

4ENVIGO anunță un parteneriat strategic cu MC General Construct Engineering pentru accelerarea tranziției României spre energia regenerabilă

Bucureşti, 24 aprilie 2024. 4ENVIGO, companie specializată în soluții de tranziție spre energie regenerabilă și servicii de consultanță ESG, anunță semnarea unui parteneriat strategic cu MC General Construct Engineering, lider în servicii de inginerie și proiectare de instalații, ce includ modelarea energetică a clădirilor conform standardelor europene. Prin acest parteneriat, cele două companii oferă o gamă extinsă de servicii de cea mai înaltă calitate, de la modelare energetică pe baza celor mai moderne tehnologii folosite pe plan mondial în domeniul construcțiilor și până la livrarea la cheie a unor proiecte complexe de energie regenerabilă dedicate consumatorilor mari de energie din sectorul privat și public.

România are peste 5.6 milioane de clădiri și o suprafață disponibilă la nivel industrial de peste 7 milioane de mp, care se pretează instalării de panouri fotovoltaice comerciale și industriale, oferind un potențial estimat la 24 miliarde USD (22.5 miliarde euro) din 28GW de energie verde. Cele două companii oferă un pachet integrat de servicii pentru a susține consumatori de energie din industrii ca real estate, producție, agricultură sau sector public în tranziția spre sustenabilitate energetică și aliniere la noile reglementări europene.

75% din clădirile Uniunii Europene sunt ineficiente din punct de vedere energetic, fiind responsabile pentru 40% din consumul de energie și pentru 36% din emisiile de gaze cu efect de seră. Obiectivele de decarbonizare la nivel European, stabilite prin FIT for 55, REPowerEU şi REDII (Renewable Energy  Directive) urmăresc reducerea cu cel puțin 55% a emisiilor nete de gaze cu efect de seră până în 2030 și atingerea neutralității climatice până în 2050. Ca stat membru, România s-a angajat să atingă o cotă de consum din surse de energie regenerabilă de 42,5% până în 2030 și 89,9% până în 2050, strategie care presupune dezvoltarea unei capacități de 11,1 GW de energie solară până în 2030.

“Mă bucur că putem adăuga în oferta clienților noștri servicii integrate ce includ si modelarea energetică a clădirilor, oferite la cele mai înalte standarde de calitate și aliniate legislației europene în vigoare. Prin acest parteneriat, suntem cu un pas mai aproape de misiunea noastră de a susține modernizarea mediului construit, intr-un peisaj energetic curat și sustenabil pentru generațiile viitoare.“ a declarat Andrei Ivan, Managing Director 4ENVIGO.

4ENVIGO oferă peste 16 ani de experiență în implementarea celor mai sustenabile proiecte din România, fiind un one-stop-shop pentru companii care doresc tranziția spre surse de energie regenerabilă, de la consultanță în dezvoltarea strategiei ESG și programe de training în sustenabilitatea mediului construit, până la soluții de proiectare, dimensionare, inginerie, achiziții, montaj, operare, monitorizare și mentenanță a sistemelor climatice inteligente.

“Am descoperit în 4ENVIGO aceleași valori și orientare spre calitate. Serviciile pe care le oferim sunt complementare și fiecare parte aduce la masă un set unic de abilități și cunoștințe, spre beneficiul clienților ambelor companii“ a declarat Marian Cernovschi, Director General MC General Construct.

MC General Construct Engineering are peste 20 de ani de experiență internațională în modelarea energetică a clădirilor și 100 de ingineri specializați exclusiv în domeniul proiectării de instalații pentru construcții. Compania folosește software și metodologii de vârf pentru a crea simulări precise și detaliate despre consumul de energie, performanță termică, simulări de iluminat natural, calculul sarcinilor de încălzire și răcire, analiza confortului termic, precum și impactul asupra mediului.

*****

Despre 4ENVIGO

4ENVIGO este o companie înființată ca răspuns la nevoia organizațiilor de a se alinia cerințelor ESG și de decarbonizare impuse de Uniunea Europeană. Cu peste 15 ani de implicare activă în cele mai sustenabile proiecte din România, 4Envigo este un one-stop-shop pentru organizații care doresc servicii complete, de la consultanță în dezvoltarea strategiei ESG și programe complexe de training în sustenabilitatea mediului construit, până la soluții de proiectare, dimensionare, inginerie, achiziții, montaj, operare, monitorizare și mentenanță a sistemelor de generare a energiei din surse regenerabile. 4ENVIGO are în portofoliu nume ca Arctic, Profi, MidTown Retail, Globalworth, Iwis, IPSO sau SanoVita și o putere instalată de peste 30,000MWh pe an, prin peste 100,000 de panouri fotovoltaice livrate spre consumatori mari din construcții, producție, agricultură și sectorul public.

Despre MC General Construct Engineering

MC General Construct Engineering oferă de peste 20 de ani servicii de înaltă calitate în domeniul ingineriei proiectării de instalații pentru construcții. Compania este specializată în proiectarea și integrarea eficientă a instalațiilor HVAC (inclusiv modelarea energetică a clădirilor), instalaţii electrice și de curenți slabi, instalaţii sanitare și pentru stingerea incendiilor. Utilizând proiectarea asistată de computer în vederea realizării modelelor 3D BIM (Building Information Modelling) şi având o abordare integrată între diferite specialităţi, MC General Construct Engineering oferă soluţii de înaltă calitate şi eficienţă pentru reducea la minimum a consumului de energie în obiectivul de a  construi clădiri cu zero amprentă de carbon.

Cu peste 100 de ingineri specializati exclusiv în domeniul proiectării de instalaţii pentru construcţii, compania are un portofoliu impresionant de peste 200 de clienți în 5 ţări, printre care Skanska, Globalworth, Forte Partners, Orange, Vodafone, Amazon, Adobe, Catedrala Mântuirii Neamului, One United Properties, Medicover, Procter & Gamble, Spitalul Regional Cluj Napoca, Floreasca Business Park, Vivenda Residence, Green Gate Bucharest sau Business Garden Bucharest.

4ENVIGO S.R.L

Adresa: No.2 Anton Pavlovici Cehov street, 3rd floor,
Bucharest, Romania
E-mail: contact@4envigo.com
Telefon: +40 724 444 664