Skip to main content

Reduceți costul energiei şi amprenta de carbon

Scădeți impactul asupra mediului înconjurător și contribuiți la o economie sustenabilă
cu ajutorul soluțiilor fotovoltaice 4Envigo special concepute pentru mediul construit

Începe acum
Fiind un consumator major de energie, mediul construit are una dintre cele mai mari amprente de carbon, construcțiile reprezentând aproximativ 40% din emisiile globale de gaze cu efect de seră. Dezvoltatorii au responsabilitatea de a se alinia în lupta comună împotriva schimbărilor climatice, incluzând în politicile ESG noile cerințe legate de decarbonizare. Activele dezvoltatorilor care nu se aliniază acestor cerințe legale vor deveni necompetitive în viitorul apropiat.
4Envigo oferă o combinație unică de servicii integrate destinate mediului construit, de la consultanță pentru strategia de sustenabilitate şi certificare Well până la servicii de inginerie, achiziții și montaj, precum şi operațiuni de operare, monitorizare şi mentenanță a sistemelor inteligente fotovoltaice. 4Envigo este soluția optimă pentru reducerea amprentei de carbon şi oținerea unui scor ESG superior în relația cu investitorii, acționarii, băncile şi partenerii de afaceri.

Impactul sistemelor fotovoltaice în mediul construit din România

$24 miliarde (28GW)

potențial de piață în mediul construit

5.6 milioane clădiri

pe care pot fi instalate panouri fotovoltaice

7 milioane mp

suprafață disponibilă la nivel industrial
”Reducerea costului energiei și a amprentei de carbon oferă oportunități semnificative în mediul construit, prin venituri superioare din închiriere de la companiile care caută spații eficiente energetic și prin venituri suplimentare la vânzarea proiectelor, cu costuri de împrumut sensibil mai scăzute de la investitori sau bănci care caută investiții în proiecte aliniate normativelor ESG europene.” Andrei Ivan, Director General, 4Envigo

Tranziția spre eficiență energetică

Curba de îmbunătățire a eficienței energetice (se reduce și se aplatizează)
+ Reduce consumul de energie și încărcarea în rețea

Adăugarea panourilor solare compensează încărcările semnificative din rețea, adesea în momentele de maximum de consum energetic
+ Reduce consumul de energie și încărcarea în rețea
Dar… pot produce surplus de energie, care poate cauza probleme rețelei de utilități

Un sistem energetic inteligent transferă surplusul de energie spre momentele de încărcare maximă, reducând vârfurile de sarcină în rețea
+ Optimizeaza consumul de energie, oferă stabilitate și reziliență
+ Capacitatea crescută de răspuns în momentul vârfurilor de consum în rețea oferă venituri suplimentare

De ce să adopți energia solară în mediul construit

Eficiență energetică

Energia solară crește eficiența energetică a clădirilor, reduce amprenta de carbon și micșorează impactul clădirilor asupra mediului înconjurător.

Reduceri de costuri

Un sistem fotovoltaic corect dimensionat acoperă nevoile de energie în timp ce reduce sau chiar elimină facturile spre furnizorii de utilități.

Creșterea valorii proprietății

Integrarea soluțiilor solare în mediul construit produc un stimulant financiar suplimentar datorită creșterii valorilor de revânzare în momentul exit-urilor.

Independență energetică

Un sistem fotovoltaic oferă reziliență prin asigurarea unei surse continue de energie în cazul întreruperilor sau perturbărilor de alimentare.

Comunități eficiente energetic

Sistemele solare partajate oferă un sentiment de sustenabilitate locală şi contribuie la un mediu mai curat în cadrul proiectelor comunitare verzi.

Complexe durabile

Tehnologia solară inteligentă oferă autonomie crescută în proiecte off-grid, dezvoltate pe principii ecologice pentru cei cu un still de viață

De ce 4Envigo

Expertiza 4Envigo

Expertiză în mediul construit

Experții noștri au peste 20 de ani de experiență în mediul construit, fiind specializați în soluții pentru orice provocare cu care te confrunți. 4Envigo vine cu metodologii moderne, care accelerează procesul de inginerie, execuție și montaj de până la 5 ori mai rapid. Nu luni. Săptămâni.

Servicii personalizate 4Envigo

100% Personalizat

Noi nu adaptăm cerințele tale la soluția noastră, ci îți propunem o soluție personalizată situației tale. 4Envigo nu este doar un furnizor de tip ”one-stop-shop”, ci un partener strategic pentru reducerea emisiilor de carbon în călătoria ta spre zero emisii de carbon.

Servicii personalizate 4Envigo

Născuți pentru integrare. Destinați pentru adaptare.

Expertiza noastră globală în domeniul sustenabilității mediului construit îți oferă acces la cele mai inovatoare soluții de eficiență energetică, pe care ulterior le adaptăm în funcție de setul tău unic de cerințe. Optează pentru soluțiile noastre solare inteligente și fă-ți competiția irelevantă.

Vino alături de noi

Descoperă câteva dintre companiile care au avut încredere în 4Envigo
4Envigo ajuta SanoVita in tranzitia spre energie verdeStudiu de caz
03/19/2024

4Envigo ajută SanoVita în tranziția spre energie regenerabilă

SanoVita, unul dintre cei mai mari distribuitori și vânzători din România de alimente vegetariene și BIO, își prioritizează strategia de sustenabilitate cu ajutorul serviciilor oferite de 4Envigo.
Globalworth si 4Envigo se parteneriaza pentru un viitor sustenabilStudiu de caz
02/29/2024

Angajamentul Globalworth pentru un mediu construit sustenabil

Globalworth selectează 4Envigo pentru a implementa soluții sustenabile, parte din strategia ESG a companiei, ca răspuns la reglementările europene de combatere a schimbărilor climatice.
Implementare sisteme fotovoltaice 4Envigo pentru reteaua de magazine ProfiStudiu de caz
02/24/2024

Rețeaua Profi valorifică energia solară pentru eficiență energetică

Descoperiți, într-un studiu de caz realizat împreună cu MidTown Retail, impactul reducerii costurilor operaționale pentru a oferi magazinelor Profi un avantaj competitiv pe piață.

Liderii mondiali au încredere în 4Envigo

Cele mai importante companii din domeniul energiei solare îşi pun încrederea în 4Envigo pentru a satisface nevoile de sustenabilitate energetică ale fiecărui client. Suntem onorați să lucrăm cu aceste branduri de top, nu doar pentru a stimula veniturile și profitul clienţilor noştri, ci și pentru a sprijini obiectivele de decarbonizare ale Uniunii Europene – pentru o creștere economică durabilă.

4ENVIGO S.R.L

Adresa: No.2 Anton Pavlovici Cehov street, 3rd floor,
Bucharest, Romania
E-mail: contact@4envigo.com
Telefon: +40 724 444 664