Industria producătoare reprezintă o cincime din emisiile globale de carbon și 54% din consumul mondial de energie. Obiectivele Uniunii Europene privind decarbonizarea devin o obligație legală. Toate țările membre se aliniază legislației europene pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu cel puţin 55% până în 2030. Îți oferim consultanță în dezvoltarea strategiei de sustenabilitate, pentru reducerea costurilor de energie și creșterea independenței energetice, dar și pentru o recuperare rapidă a investiției prin soluții dedicate companiilor din sectorul de producție.
Doresc mai multe informații
De ce să adopți energia solară în activități
puternic consumatoare de energie,
cum este producția de componente
dedicate industriei automotive
Eficiență energetică
Un sistem fotovoltaic reduce costurile cu energia, diminuează emisiile de gaze cu efect de seră asociate cu producerea și utilizarea energiei și reduce dependența de sursele tradiționale de energie.
Reduceri de costuri
Prin generarea electricității din energie solară scad costurile operaționale ale consumatorilor de energie și se reduce riscul de volatilitate a prețului energiei oferit de furnizorii tradiționali.
Independență energetică
Un sistem fotovoltaic reduce dependența de rețeaua electrică convențională și oferă reziliență prin asigurarea unei surse continue de energie în cazul întreruperilor sau perturbărilor de alimentare.
Responsabilitate socială
Tranziţia spre energia regenerabilă demonstrează angajamentul față de sustenabilitate, atrăgând consumatori și investitori pentru care afacerile durabile prezintă avantaje competitive.
Mai mult, sustenabilitatea energetică nu mai este opțională!
Știai că… toate companiile vor fi obligate să raporteze acționarilor și investitorilor
inițiativele de reducere a amprentei de carbon pentru obținerea unui scor ESG superior?
Investitori și acționari
Un rating ESG superior presupune creşterea atractivității companiei pentru fondurile de investiții şi acționari. Investitorii vor prioritiza investițiile spre companii cu politici ESG solide. În cazul companiilor fără politici ESG, care nu au strategii de decarbonizare, investitorii şi acționarii vor exercita presiuni pentru schimbarea conducerii acestora.
Acces la finanțare
Companiile care nu se conformează standardelor ESG impuse de legislația Uniunii Europene vor avea dificultăți în accesarea finanțărilor sau împrumuturilor de la instituțiile financiar bancare, care la rândul lor vor avea obligații legale stricte de respectare a criteriilor ESG pentru aprobarea creditelor.
Reglementări și sancțiuni
Nerespectarea reglementărilor legale care impun companiilor să adopte standarde ESG sau să raporteze detaliat despre practicile lor ESG, vor fi sancționate cu amenzi sau alte penalități.
Reputație publică
Lipsa unei politici ESG ar putea deteriora reputația și imaginea publică a companiei, ceea ce ar putea duce la pierderea încrederii clienților, partenerilor de afaceri și a altor părți interesate.
Referințe clienți
De ce să alegi 4Envigo
16 ani expertiză în dezvoltarea celor mai sustenabile proiecte din România
Peste 100.000 de panouri fotovoltaice instalate totalizând peste 30,000MWh anual
Certificare ANRE
Certificare ISO 14001
Certificare ISO 45001
Certificare ISO 9001
Partener strategic cu cei mai puternici furnizori de soluții solare inteligente din lume
Suntem aici să te ajutăm
Strategie sustenabilitate
Adoptă o strategie sustenabilă, care să îți permită o dezvoltare economică prietenoasă cu mediul înconjurător.
Proiectare
Creşte-ți eficiența, independența şi securitatea energetică, recuperând rapid investiția prin reducerea costurilor cu energia.
EPCM
Foloseşte materiale durabile şi beneficiază de transparență în fazele de achiziție, construcție şi montaj ale proiectului.
Operare şi mentenanță
Prelungeşte-ți rentabilitatea şi durata de viață a investiției prin servicii de monitorizare și mentenanță de înaltă calitate.